Kiviuunissa vai pannulla paistettua,
rapsakkaa vai mehevää?
Vertailussa Grandiosa® pizzat

Grandiosa-logo

Jos pizzapohjat olisivat taidetta, voisi Grandiosa® pizzoja kutsua mestariteoksiksi. Nuo pakastealtaan sankarit ovat saatavilla kolmessa herkullisen uniikissa kategoriassa: valikoimasta löytyvät niin kiviuunipizzat, pannupizzat kuin perhepizzat. Suurimmat erot pizzasarjojen välillä syntyvät erilaisista pohjista ja täytteistä. Kiviuunipizzat ovat ohuita ja rapeita, ja ne paistetaan nimensä mukaisesti tulikuumassa kiviuunissa. Big One® pannupizzat ovat paksuja, kuohkean meheviä amerikkalaistyylisiä pizzoja. Koko perheelle maistuvissa perhepizzoissa taas on kiviuunipizzoja paksumpi pohja, ja ne ovat pannupizzojen tapaan kooltaan isompia. Yli 20 pizzan valikoimasta löytyykin taatusti suosikki Grandiosa® ihan jokaiselle. Lue pizzavertailumme ja löydä täydellisesti makuusi sopiva pizza. 

1. Kiviuunipizzat

Pohjan paksuus: ■■□□□
Uniikkia: monipuolisesti maukkaita liha-, kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja

Tiesitkö, että suomalaisten suosikki on ohut ja rapea pizzapohja, jossa on vain hyvin kapea reuna? Me suomalaiset pidämme näistä pizzapohjan ominaisuuksista selvästi pohjoismaisia naapureitamme enemmän. (Pizzatutkimus 3/2021, Nepa)

Juuri tällainen ohut, rapea ja ohutreunainen pizzapohja löytyy Grandiosa® kiviuunipizzoista. Grandiosa® pannu- ja perhepizzoihin verrattuna kiviuunipizzoissa onkin kaikista ohuin pohja. Kiviuunipizzan ohut pohja on paistettu rapeaksi tulikuumassa, lähes 500-asteisessa kiviuunissa. Valmistusvaiheessa nopea paisto kuumassa kiviuunissa tuo pohjaan makua ja sopivaa rapeutta. Rapsakka pizzapohja on täytetty laadukkailla ja runsailla täytteillä, jolloin lopputuloksena on moneen makuun maistuva ohuen pohjan ja mehevien täytteiden yhdistelmä.

Kiviuunipizzasoista löytyy herkullisia liha-, juusto-, kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja jokaisen pizzan ystävän makunystyröille. Valitsipa Grandiosa Pizzaperjantai® herkutteluun sitten lihaisan Superiore for Meat Lovers, perinteisen Mozzarellan tai jonkun muun pizzamaun, on luvassa taatusti mehevän maukas makuelämys.

Erityisen runsastäytteisten pizzojen faneille taas maistuu Grandiosa® Extra kiviuunipizza, jossa pizzapohjan päällä on extra-runsaasti herkullisia täytteitä – kuten nimikin jo kertoo. Extra-pizzoissa enemmän on enemmän: laitoimme pizzan päälle niin paljon laadukkaita ja maukkaita täytteitä kuin mahdollista ilman, että pohjan rakenne kärsii täytteiden runsaasta määrästä. Lopputuloksena on erityisen mehevä ja mukavan täyttävä ohutpohjainen pizzaherkku.

Grandiosa kiviuunipizza kuvituskuva

2. Pannupizzat

Grandiosa Double pepperoni

Pohjan paksuus: ■■■■■
Uniikkia: tuhdisti täytettä ja vahvoja makuja

Grandiosa® Big One on nimensä mukaisesti iso ja runsaan maukas pannupizza. Kiviuunipizzaan verrattuna pannupizzan pohja on selvästi paksumpi, kuohkeampi ja mehevämpi: täydellisen kullanruskeaksi paistetun kuoren alta paljastuu suussa sulavaa pehmeyttä. Pohjan kuohkeuden ja rapeuden salaisuutena on pitkällä ammattitaidolla kehitetty juuri oikeanlainen taikina sekä kuuma valurautapannupaisto. Kuohkea pohja tuo esiin täytteiden maut ja tekee kokonaisuudesta mehevän maukkaan. Pannupizzassa on lisäksi paksumpi reuna, josta on kätevä pitää kiinni käsin herkutellessa. Reunat sopivat myös dippailtaviksi vaikkapa erilaisiin maustettuihin majoneeseihin. Runsaan pizzapohjan lisäksi amerikkalaistyylisessä Big One® pizzassa on reilusti täytteitä, ja siksi se onkin hyvä valinta isompaan nälkään tai jaettavaksi.

Muihin pizzoihimme verrattuna pannupizzojen täytevaihtoehdoista löytyy myös mausteisempia vaihtoehtoja niille, jotka pitävät vahvasta mausta. Näistä pizzoista ei siis puutu kokoa tai makua! Big One® pannupizzojen valikoimaan kuuluu runsaasti täytettyä ja maustettua pizzaa erilaisissa mauissa esimerkiksi Cheese Lovers, Double Pepperoni, Hot Mexican ja Meat Lovers – siispä jokaiselle jotakin. Pannupizzat sopivat myös laktoosittomaan ruokavalioon.

 

Vinkki: lisärapeutta pohjaan saat paistamalla pannupizzan pellin sijaan ritilän päällä.

3. Perhepizzat

Pohjan paksuus: ■■■■
Uniikkia: klassikkotäytteitä reunoihin asti

Grandiosa® perhepizzan pohjan paksuus on jotain rapean kiviuunipizzan ja mehevän pannupizzan väliltä: pizzapohja on hieman paksumpi kuin ohutpohjaisessa kiviuunipizzassa, mutta kuitenkin ohuempi kuin pannupizzassa. Kuohkea ja pohjasta juuri sopivan rapea pizzapohja on omiaan korostamaan mehevien täytteiden makua. Perhepizzoissa pizzan suurempi pinta-ala on hyödynnetty levittämällä pizzatäytteitä aivan pizzapohjan laidasta laitaan. Reilut, reunoihin saakka yltävät täytteet tuovat pizzaan lisää ruokaisuutta ja mehevyyttä.

Suuremman kokonsa vuoksi perhepizza on täydellinen jaettavaksi perheen tai ystävien kesken – maistuupa se myös itselle isompaan nälkään! Täytevaihtoehdoista löytyy kolme tuttua, koko perheen suosikkia: Hawaii, Pepperoni ja Jauheliha ja Sipuli. Herkulliset, mutta Big One® pizzoja miedommat klassikkomaut takaavat, että maittava Pizzaperjantai® herkku maistuu niin perheen isoille kuin pienemmillekin. Kaikki perhepizzat ovat laktoosittomia tai vähälaktoosisia.

Grandiosa Pepperoni perhepizza
Grandiosa pizzan paistaminen

Täydellisen pizzan
paistovinkit

Herkullisimman lopputuloksen takaat laittamalla pizzan uuniin suoraan pakastimesta ja noudattamalla pakkauksen paisto-ohjeita. Olemme lisäksi keränneet ylös parhaat pizzan paistovinkkimme, joiden avulla Grandiosa Pizzaperjantai® onnistuu aina.

Grandiosa Pizzaperjantai®

Grandiosa®
pakastepizzat

Grandiosa® pizzoista löytyy rapeita, meheviä ja runsastäytteisiä pizzoja jokaiseen makuun. Tutustu laajaan valikoimaan ja löydä oma suosikkisi pakastealtaan aarteista.