PIZZAN PAISTOAIKA JA MUUT PAISTOVINKIT

Mikä on optimaalinen pizzan paistolämpötila? Miten onnistuu pizzan paisto kiertoilmauunissa? Entä kannattaako suorittaa pizzan paisto pellillä? Tältä sivulta löydät vastauksen näihin kysymyksiin! Pizzan paistovinkeillämme takaat onnistuneen Pizzaperjantain®.

MITEN SE AITO PIZZAPERJANTAI®-FIILIS SYNTYY?

Parasta on malttaa mieli ja paistaa yksi pizza kerrallaan, jos haluaa, että paistosta tulee tasainen.

Paista pizza uunin keskitasolla annetun lämpötilan ja paistoajan mukaan. Käytä joko uunin ylä- ja alalämpöä tai kiertoilmaa. Kiertoilmaa käytettäessä pizzapohjasta tulee hieman rapeampi ja kuivempi. On siis makuasia, kumpaa uunin asetusta haluaa käyttää.

GRANDIOSA KIVIUUNIPIZZAT

Hawaii pizza

KIVIUUNIPIZZOJEN VALMISTUSOHJE

Valmista kiviuunipizza mieluiten suoraan pakastimesta.
1. Poista pakkaus ja muovi pizzan ympäriltä.
2. Lämmitä pizzaa uunipellillä 225 °C (kiertoilmauunissa 200 °C) -asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.

Paistoaika saattaa vaihdella uunin tehosta riippuen.

VegoMexicana paistoaika 14-16 min.

EXTRA-PIZZOJEN VALMISTUSOHJE

Valmista Extra-pizza mieluiten suoraan pakastimesta.
1. Poista pakkaus ja muovi pizzan ympäriltä.
2. Lämmitä pizzaa uunipellillä 225 °C (kiertoilmauunissa 200 °C) -asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.

Grandiosa Extra Kebab -kiviuunipizzan paistoaika on hieman lyhyempi, n. 15-20 minuuttia.

Paistoaika saattaa vaihdella uunin tehosta riippuen.

GRANDIOSA EXTRA KEBAB KIVIUUNIPIZZA 400 G

GRANDIOSA PERHEPIZZAT

Rapeimman lopputuloksen saat, kun paistat perhepizzat uunin keskitasoa alempana ja käytät paistamisessa uuniritilää pellin sijaan. Paista yksi pizza kerrallaan annetun lämpötilan ja paistoajan mukaan, kunnes juusto saa kullanruskeaa väriä. Tällöin myös pohjaan tulee riittävästi rapeutta. Vältä kiertoilman käyttöä, sillä se kuivattaa pizzaa.

Grandiosa Pepperoni

PERHEPIZZOJEN VALMISTUSOHJE

Valmista pizza mieluiten suoraan pakastimesta.
1. Poista pakkaus ja muovi pizzan ympäriltä.
2. Lämmitä pizzaa uunipellillä tai ritilällä uunin keskiosassa noin 12-15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Huom! Paista pizza uunin alaosassa, mikäli haluat oikein rapean pohjan.

Paistoaika saattaa vaihdella uunin tehosta riippuen.

GRANDIOSA BIG ONE -PANNUPIZZAT

Paista Big One -pannupizzat annetun lämpötilan ja paistoajan mukaan uunin keskitasolla. Rapeimman lopputuloksen saat, kun käytät paistamisessa uuniritilää pellin sijaan. Paista vain yksi pizza kerrallaan, niin paistosta tulee tasainen. Kiertoilmaa käytettäessä paras lopputulos tulee, kun pizza on uuniin laitettaessa hieman tai kokonaan sulanut.

BIG ONE -PANNUPIZZOJEN VALMISTUSOHJE

Valmista pizza mieluiten suoraan pakastimesta.
1. Lämmitä uuni 225 °C asteeseen.
2. Poista pakkaus ja muovi pizzan ympäriltä.
3. Aseta pizza leivinpaperin päälle uunipellille 225 °C (kiertoilmauunissa 210 °C)-asteisen uunin keskitasolla. Huom! Käytä uuniritilää, jos haluat todella rapean pohjan.
4. Paista pizzaa 14-17 min (kiertoilmauunissa 10-12 minuuttia) tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kullanruskean värin.

Paistoaika saattaa vaihdella uunin tehosta riippuen.

Grandiosa Big One pannupizzat